Kameno - vrhunsko bijelo vino
Vinogradarski položaj: Kameni vinogradi - Blizanci
Sorta: Žilavka
Način berbe: ručno
Vrijeme berbe: sredina rujna
Kvasci: epifitni – autohtoni
Vinifikacija: hlađena fermentacija na 14 – 15 °C
Odležavanje: inox cisterne
Potencijal starenja: 3-5 godina
Karakteristike vina: Sjajne, žutozelenkaste boje, odličnog viskoziteta i konzistencije. Na nosu je vrlo zanimljiv spoj nota prosušenosti i mineralnosti. Orašaste arome uzdižu se nad zrelim breskvama i dinjama, dok se cijelim bouquetom proteže živahna citrusna nota. Vino pruža neuniformiranu raznolikost, urođenu mineralnost, zrelu mediteransku voćnost. U ustima je mesnato, oblo, puno i kompaktno.
Sljubljivanje hrane i vina: sir, pršut, plodovi mora, škampi, tjestenina, gljive, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina...
Serviranje: 10-12 °C
Obračunava se povratna naknada od 0,07 €