Teuta Blatina - vrhunsko crveno vino
Vinogradarski položaj: Dubrava - Međugorje
Sorta: Blatina - autohtona sorta Hercegovine
Vrijeme berbe: konac rujna – početak listopada
Način berbe: ručno
Kvasci: epifitni - autohtoni
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede, u startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na 28 °C, dužina fermentacije 7-10 dana uz produženu maceraciju 14-16 dana, spontana malolaktična fermentacija.
Odležavanje: slavonske hrastove bačve, minimalno 2 godine.
Potencijal starenja: 5 godina i više
Karakteristike vina: U početku obiluje začinskim notama, a potom slijedi eksplozija voćnosti suhih šljiva, višanja i šumskog voća.
Sljubljivanje hrane i vina: pikantniji i zrelije sireve, bijela i plava riba s gradela, brudet, dobro začinjena jela od tamnog mesa i tamne peradi, gulaš i specijalitete od divljači.
Serviranje: 18-20 °C
Obračunava se povratna naknada od 0,07 €