Teuta Trnjak - vrhunsko crveno vino
Vinogradarski položaj: Dubrava -
Međugorje
Sorta: Trnjak - autohtona sorta
Hercegovine
Vrijeme berbe: konac rujna
Način berbe: ručno
Kvasci: epifitni - autohtoni
Vinifikacija: u vinifikatoru Ganimede, u
startu ohlađeni masulj na 16 °C, max temperatura fermentacije ograničava se na
28 °C, dužina fermentacije 7-10 dana, produžena maceracija 12-16 dana, spontana
malolaktična fermentacija.
Odležavanje: slavonske hrastove bačve
Potencijal starenja: 5 godina i više
Karakteristike vina: Začinske arome: klinčić,
vanilija i cimet, potom zrele arome ribiza, maline, višnje i pekmeza od šljiva.
Vrtnjom čaše izviru herbalne note i ponovo obilje začinskih.
Sljubljivanje hrane i vina: pikantni sirevi,
pršut, riba s roštilja, pečenje teleće, svinjsko, odresci, janjetina s ražnja,
jače začinjena jela, brudet.
Serviranje: 18-20 °C
Obračunava se povratna naknada od 0,07 €