Teuta Žilavka selekcija - vrhunsko bijelo vino
Vinogradarski položaj: Kameni vinogradi - Blizanci
Sorta: Žilavka – autohtona sorta Hercegovine
Vrijeme berbe: konac listopada, početak studenoga
Način berbe: ručno – selekcija prosušenog grožđa na trsu, kasna berba
Kvasci: epifitni - autohtoni
Vinifikacija: kriomaceracija 15 sati na 10 °C, hlađena fermentacija na 12-13 °C.
Dužina fermentacije 40 - 50 dana.
Odležavanje: inox cisterne uz mogućnost hlađenja
Potencijal starenja: 5 – 7 godina
Karakteristike vina: Zrele voćne arome breskve, banane, ananasa, jabuke, potom slijede arome suhog voća; smokve, marelice, datulje, a onda se redaju mirisi badema, vanilije, meda. Okus je izvrstan, kompleksan ali izvanredno skladan. Alkohol mu daje snagu, kiseline svježinu, manji ostatak neprevrela šećera slatkoću, a suhi ekstrakt bogatstvo.
Sljubljivanje hrane i vina: zreli sir, pršut, plodovi mora, škampe, tuna, bijela i plava riba, teleće i janjeće pečenje, ali jako dobro se slaže i uz slatki desert
Serviranje: 12-14 °C
Obračunava se povratna naknada od 0,07 €