Žilavka Mostar - vrhunsko bijelo vino
Vinogradarski položaj: Kameni vinogradi - Blizanci
Sorta: Žilavka
Način berbe: ručno
Vrijeme berbe: sredina rujna
Kvasci: epifitni – autohtoni
Vinifikacija: hlađena fermentacija na 15 – 16 °C
Odležavanje: inox cisternePotencijal starenja: 3-5 godina
Karakteristike vina: Slamnatožute boje u podlozi zelenkasto, kristalno bistro, gusto. Miris obiluje cvjetnim aromama poput livadskog cvijeća i ruža, a posjeduje i primjese trava, citrusa i aromatičnog bilja. Okus je kombinacija snage, svježine, aromatičnosti. Snažno vino, vrlo dobre konzistencije, nježne gorčine što je sortna karakteristika i istodobno slastan okus od alkohola, grije.
Sljubljivanje hrane i vina: sir, pršut, školjke, škampi, tjestenina, bijela i plava riba, perad, teleće pečenje, janjetina...
Serviranje: 10-12 °C
Obračunava se povratna naknada od 0,07 €